WAAROM zou een organisatie nu met social media starten

Het is hoog tijd voor actie! Consumenten/cliënten/patiënten zijn al lang actief op sociaal media, nu is het zaak om aansluiting te vinden.

 

We nemen u mee in onze filosofie/gedachte:

 

Het is prachtig dat iedereen online mee kan praten over van alles en nog wat. De kans ligt er nu om zelf aan deze online conversaties deel te nemen. Nu gebeurt er iets fantastisch! Je luistert als organisatie, toont begrip en kan misschien helpen….er ontstaat een gezicht…een sociale relatie als je dat wil, een verbondenheid! De setting is nu totaal anders. De in eerste instantie zo kritische groep ervaart openheid, vertrouwen en staat in verbinding met uw organisatie. De situatie verandert van kritisch(mogelijk zelfs boos) naar enthousiast. De groep deelt dit met de wereld en deelt een warme of koude douche uit. Wie kent het programma Tros Radar niet….inmiddels een van de bestsellers op kijkcijfer gebied. Maar met de naderende “generatie Y … geboren na 1986”; (zij staan met groot zelfbewustzijn in het leven en zijn erg overtuigd van zichzelf EN ijzersterk met social media) is deze generatie sterk genoeg om haar eigen PR te voeren, en dat alles dankzij social media.

 

Wij staan midden in het social media tijdperk, beeld komt via tv/computer/mobiele telefoon naar je toe…de verbondenheid en het sociale gevoel heb je met social media volledig zelf in de hand.

 

Ons advies: Verstop je niet als er een iets fout gaat, fouten maken is menselijk en iedereen verdient een tweede kans, zolang je maar je uiterste best doet, luistert en in verbinding blijft, laat zien wat je doet en waar je mee bezig bent, blijf eerlijk en doe geen valse beloftes. De concurrentie doet dat inmiddels ook, de slag om de tevreden community is al vol aan de gang, verspeel geen kostbare kansen en sluit je aan…waarom nog langer wachten?

 

Zorg voor een oprechte verbondenheid met je consumenten/cliënten/patiënten, ga online, start twittering EN delen is dan vermenigvuldigen, zeker weten. Deel je enthousiasme en/of zorg met de groep, eerlijkheid duurt het langst. Voer de ideeënbus opnieuw in, laat je doelgroep meepraten, stel je oprecht en open op, DASHBOARDSOCIALMEDIA.COM wil je hierbij graag van dienst zijn.